23-03-2017

10 tips om veilig het wielerseizoen in te zetten

Het wielerseizoen bij de profs is weer in volle hevigheid losgebarsten. Vele wielertoeristen en recreanten volgen het voorbeeld van hun helden en trekken er de komende weken voor het eerst in groep op uit. Het BIVV lijst graag enkele handige tips en aanbevelingen op, zodat wielertoeristen en andere weggebruikers samen veilig en hoffelijk de weg op kunnen gaan.

 

 

Lees meer
20-03-2017

Nog nooit zo weinig verkeersdoden als in 2016

Volgens de nieuwe verkeersveiligheidsbarometer van het BIVV is het aantal doden ter plaatse met 13% gedaald in 2016 ten opzichte van 2015. Het aantal letselongevallen daalde ook lichtjes met 0,5%. Nog nooit waren er minder letselongevallen en vielen er zo weinig doden ter plaatse op onze wegen.

Lees meer
09-03-2017

Hoogste risico op een ongeval met spookrijders in maart

Jaarlijks gebeuren er gemiddeld een vijftiental ongevallen met een spookrijder op de autosnelweg. In maart is het risico het hoogst. Ongevallen met spookrijders zijn 10 keer dodelijker dan alle ongevallen op de autosnelweg samen. Vaak ligt alcohol, onoplettendheid of een zelfmoordpoging aan de basis van een spookrijongeval.

Lees meer
24-02-2017

10 tips voor een veilige rit als je op skivakantie vertrekt

Volgens een bevraging van het BIVV, vertrekt 1 Belg op 20 in de komende weken op skivakantie met de wagen. Zo’n traject doe je niet zomaar onvoorbereid, zeker niet als het over de uitrusting van de wagen gaat. Hierbij enkele belangrijke tips voor een veilige rit zonder ongevallen.

Lees meer