Snelheid

Snelheid en veilig afstand houden

Kennen uw medewerkers de snelheidslimieten? Hoe snel mag u bijvoorbeeld rijden in een woonerf? Of op een autoweg met twee keer twee rijstroken die uitsluitend door een witte doorlopende streep gescheiden worden? Hoeveel afstand hebt u nodig om veilig tot stilstand te komen? Welke invloed heeft een nat wegdek op uw remafstand? Wat is de gulden regel voor een veilige afstand tot een voorligger? Wat is de impact van een botsing tegen 90 km/uur? En hoeveel tijd ‘wint’ u nu eigenlijk écht door te snel te rijden?

Door remafstanden bij verschillende snelheden te simuleren worden deelnemers zich bewust van de gevolgen van te hoge snelheid én van het nut van anticiperend rijden. Bovendien bootsen we ook wisselende weersomstandigheden na, zodat ze ook daar mee leren omgaan. Verder staan we stil bij de kracht die een lichaam ondergaat bij een botsing. Het belang van het dragen van een veiligheidsgordel wordt dan snel héél duidelijk!

 

“Tijdens de workshop ‘Snelheid’ word je op een erg praktische en interactieve manier gesensibiliseerd. Deze vorming past perfect binnen de veiligheidsfilosofie van FedEx.”

Patrick Stienlet, MD Operations Benelux, FedEx Express