Bike@work

Jaarlijks vertegenwoordigen de fietsers 8 tot 9% van de verkeersslachtoffers. Hoewel fietsen goed is voor de gezondheid, blijven fietsers erg kwetsbare weggebruikers in het verkeer. Per afgelegde kilometer, lopen fietsers vier keer meer risico om te sterven in het verkeer dan inzittenden van een wagen.

De fietser als weggebruiker

Wat is de verplichte uitrusting van een fiets? Hoe valt u als fietser beter op in het verkeer? Hebt u als fietser voorrang op een fietsoversteekplaats? Of hebt u voorrang op de auto’s wanneer u zich op een rotonde bevindt?

Dit zijn maar enkele vragen die uw medewerkers zich kunnen stellen wanneer ze met de fiets naar het werk rijden. Deze cursus gaat daarom niet alleen in op de verkeersregels, maar ook op hoe fietsers risico’s en gevaren kunnen beperken tijdens hun rit naar en van het werk.

“De wegcode, de veiligheidsuitrusting, de specifieke signalisatie, enzovoort: de workshop ‘Fiets’ van het BIVV is zowel voor de ervaren als voor de beginnende fietser interessant en leerrijk. Deze cursus herinnert je immers effectief aan de regels van het fietsen in de stad.”

Olivier Hobin, Administratief assistent, Federale Overheidsdienst Justitie