Afleiding

Ook handenvrij telefoneren achter het stuur is niet zonder risico. Het verhoogt de kans op een ongeval nog steeds met 24%. In 7 tot 8% van de ongevallen is de mobiele telefoon zelfs de directe oorzaak van het ongeval. Verstrooidheid en gebrek aan concentratie door externe factoren zijn gekende oorzaken van kop-staartaanrijdingen. Stof tot nadenken dus!

Alert achter het stuur

Autorijden is géén routine. Als chauffeur verwerkt u, grotendeels onbewust, immers gigantisch veel informatie tijdens het rijden. Hoeveel van uw aandacht blijft er dan nog over voor andere taken? Welk effect heeft multitasking op uw rijgedrag? Bent u zich voldoende bewust van de gevaren die hiermee gepaard gaan? En hoe kan u die risico’s vermijden?

In de workshop ‘Mijn auto, mijn kantoor!?’ leren uw medewerkers aan de hand van praktische oefeningen en voorbeelden hoe ver ze kunnen gaan in het combineren van taken.

“Mensen nemen soms risico’s in het verkeer ‘omdat ze denken dat hen wel niks zal overkomen’. Ze zijn zich echter niet bewust van de eventuele gevolgen van hun gedrag. Daarom moeten ze af en toe herinnerd worden aan de mogelijke gevaren. De workshops van het BIVV zijn daar ideaal voor.”

Paul Mellaerts, MSO, bpost