Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Jaarverslag BIVV

Mobiliteit en infrastructuur

Mobiliteit en infrastructuur

De cel Mobiliteit en Infrastructuur begeleidt de beheerders van openbare wegen.
lees meer over Mobiliteit

Webshop

Neem een kijkje in onze catalogus en geef uw bestelling door.

> Naar de webshop

Nationale VerkeersONveilgheidsenquête

      Netwerk Verkeer

Deze site is voorbehouden aan de verkeerscoördinatoren van de lokale politiekorpsen en de federale politie van België. Om toegang te krijgen tot deze website dient u in te loggen.

Recente artikels

Kinderen in het verkeer: hoe (veilig) verplaatsen ze zich?

05/05/2014 (4 maanden geleden)

Om een beeld te krijgen van de verplaatsingen van kinderen in het verkeer voerden de VRT en het BIVV in maart een online onderzoek uit dat is afgenomen bij ruim 400 Nederlandstalige kinderen van 9 tot en met 12 jaar uit Vlaanderen en Brussel. Met de meest opmerkelijke resultaten wordt deze week elke avond een reportage getoond tijdens het jeugdjournaal Karrewiet op de zender Ketnet.

Kies uw favoriete verkeersveiligheidsspotje!

20/03/2014 (6 maanden geleden)

Welk type sensibiliseringsspots verkiest u? We hebben er een paar geselecteerd en volgens thema geklasseerd. Aan u om voor elk thema uw lievelingsspot uit te kiezen in functie van de benadering die volgens u de meest doeltreffende is (humor, choquerende of realistische beelden…).

Deze enquête neemt maar 8 minuten van uw tijd in beslag!

Het Grote Voetgangersexamen

06/03/2014 (6 maanden geleden)

Het Grote Voetgangersexamen, georganiseerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), test of kinderen uit het vierde leerjaar klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te stappen. Neem nu deel als klas aan Het Grote Voetgangersexamen en maak kans op een beestig toegangsticket voor Planckendael!

Het Grote Fietsexamen

06/03/2014 (6 maanden geleden)

Het Grote Fietsexamen, opgezet door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en bedoeld voor kinderen uit het zesde leerjaar, biedt een kant-en-klaar project om zelf een fietsexamen op te zetten. Schrijf je nu in als klas voor Het Grote Fietsexamen en win misschien een ‘beestige klasuitstap’ naar Planckendael!

De Grote Verkeerstoets

06/03/2014 (6 maanden geleden)

De Grote Verkeerstoets, bedoeld voor leerlingen van het vijfde leerjaar, wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Neem je deel als klas aan De Grote Verkeerstoets, dan maak je kans op een ‘beestige klasuitstap’ naar Planckendael.

Bekijk al het nieuws